Skip to the content

Koncertturné til London 2007

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor var i London 8.-12. april 2007. Her kan læses en dagbog, skrevet af Rikke Hausgaard Lyngs.

SØNDAG D. 8. APRIL 2007

Denne søndag skulle vise sig at blive en meget begivenhedsfuld dag for alle korister med mange mindeværdige oplevelser.

Dagen startede allerede med billede- og lydprøve med TV i Thisted kirke, efterfulgt af en korprøve og rundstykker i kirkecenteret. Alles bagage blev pakket i bilerne og nu kunne den transmitterede gudstjeneste gå i gang.

Gudstjenesten gik super godt, og kl. 11.25 var vi klar til i personbiler at stikke næserne mod Aalborg lufthavn. Ind-tjekket forløb smertefrit og alle kom igennem uden problemer.

Med regn og slud piskende mod ansigterne steg vi ombord i flyet, der skulle flyve os alle til Gatwick lufthavn. Flyet lettede rettidigt og skulle i starten møve sig igennem tykke grå skyer fyldte med regn. Efter et stykke tid, var vi over regnmassen og solstråler ramte flyets vinger. Lækkert.

Klokken 14.30 (danske tid: 15.30) landede vi i Gatwick. Med sol i øjnene og en lun brise gik vi fra flyet, for herefter at hente vores kufferter. ALLE fik deres kufferter – modsat turen til USA i 2006 :-)

Vi kørte med tog fra lufthavnen og mod Den Danske Kirke i London. På turen kørte vi bl.a. forbi St. Pauls Cathedral, som alle glæder sig til at give koncert i.

Efter en rask gåtur fra toget i solskinsvejr havnede vi ved Den Danske Kirke ved femtiden. Det er en meget flot udsmykket gammel kirke. Koret øvede en lille time, mens kordamerne nød det skønne vejr udenfor. Pizzaer fra Pizza Hut var aftensmaden.

Koncerten gik i gang kl. 19.00 og denne gik også rigtig godt. 15 danskere lyttede til koncerten. Efter koncerten blev der lige tid til lidt væske til ganen og en småkage før vi vendte næserne mod vores hotel. Med undergrundsbanens hurtige tog blev vi fragtet til vores hotel, som vi ankom til ved halv ellevetiden. Værelserne blev fordelt hvorefter en velfortjent cola blev skyllet ned. Koret sov uden tvivl godt denne nat. Dagen havde været lang, men en dag, som vil blive husket.

MANDAG D. 9. APRIL 2007

English breakfast er bare lige sagen at vågne op til. En overdådig morgenbuffet mødte os alle, der manglede bare ikke noget. Alt lige fra frugt til store pølser kunne blive indtaget.

Klokken 9-10 øvede koret i hotellets kælder. Herefter blev der valgt, hvilken musical man hver især gerne ville se om aftenen.

Med Undergrundstoget kørte vi mod British Museum. Egentligt kunne man bruge over en uge til at se hele museet med alle dets skatte – men vi havde kun formiddagen, så vi kradsede lige i overfladen. Den egyptiske samling bestående af skulpturer, mumier og papyrussamlingen var især spændende at se på. Det er i øvrigt gratis at komme ind på alle engelske museer.

På vej mod Covent Garden Marked gjorde vi stop ved et supermarked, hvor vi alle fik sandwich og vand. Med solen i øjnene indtog vi maden. Alle fik nu udleveret et tredages metrokort, som skal anvendes for at komme ind i selve undergrunden. Børn under 11 år er gratis.

Covent Garden Marked var tidligere en køkkenhave for munke ved klosteret Westminster. Senere blev det til Londons første egentlige ”square”. Familien Russell besluttede sig til at lave et marked for frugt, grøntsager og blomster, som hurtigt blev populær blandt befolkningen. Senere hen blev der bygget nogle torvehaller til at indkredse området. I dag kunne vi opleve et marked med små boder, som et slags loppemarked, små butikker, cafeer og åbne pladser, hvor musikere stillede sig op for at give et nummer.

Herefter tog vi toget mod Westminster Abbey for at være med til en Evensong i kirken. Da vi kom ud af undergrunden var det Westminster og Big Ben der mødte os. Kirkens eget drenge-mandskor havde påskeferie, så det var et lille, blandet kor som erstatning – men det var nu også fint. Det var meget spændende at opleve en helt rigtigt, engelsk Evensong, der på mange måder foregik ligesom den messe, som koret var med til i St. Thomas i New York.

Aftensmaden bestod af Mc Donald’s mad. Klokken 19.30 begyndte musicallen ”Wicked” og kl. 20.00 startede ”SPAMalot”, som Preben havde skaffet virkelig gode billetter til – langt under udsalgsprisen! Alle valgte, hvilken en af dem man ville opleve. Begge musicals var fantastiske hver på sin måde. ”Wicked” er forhistorien til filmen ”The Wizard of Oz” og ”SPAMalot” er ren Monty Python.

Kl. 23.00 var alle hjemme på hotellet igen. Mange med træt og ømme ben, men fyldte af oplevelser.

TIRSDAG D. 10. APRIL

Morgenfriske drenge tog en dukkert i hotellets swimmingpool ved syvtiden og kl. 09.00 øvede koret sig til koncerten i morgen i St. Pauls Cathedral.

Buckingham Palace var dagens første seværdighedsoplevelse. Buckingham Palace er den britiske monarks officielle London-residens og dermed dronning Elizabeth II’s bopæl i London. Vi oplevede det som dronningens forgyldte slot. Vi så alle slottet udefra gennem kæmpe forgyldte porte.

Samtidig så vi The Mall, som er vejen, som fører til slottet. Vi oplevede ikke vagtskiftet, men kunne følge med i soldaters arbejde med at flytte nodestativer.

Vi fandt nogle sandwich ved en lille butik som fik dagens omsætning reddet og kvitterede med at insistere på, at Preben skulle tage en masse kager!

Herefter tog vi undergrundsbanen til Regent Street, som er gader med eksklusive og dyre butikker. Her var den helt store oplevelse for sopranerne hvis den enorme legetøjsbutik Hamleys, som havde alt hvad et legehjerte kan begære i syv etager!

Vi spiste alle aftensmad på en lækkert steak house med store saftige bøffer, kartofler og sauce. Det var super godt! På vejen hjem tog vi en dobbeltdækkerbus, som viste os London by night.

ONSDAG D. 11. APRIL

Denne morgen stod vi alle lidt tidligere op, da vi skulle være ved St. Paul's Cathedral kl. 09.30. Her skulle koret give koncert, det absolutte højdepunkt af hele turen.

Saint Paul's Cathedral er verdens andenstørste katedral (!), er den anglikanske domkirke i London, og ligger på Ludgate Hill i centrum af London. Katedralen er bygget i det 17. århundrede, og tegnet af Sir Christopher Wren. Læs mere på katedralens hjemmeside.

Da vi kom, var der først mulighed for, på egen hånd, at se nærmere på kirkens mange fascinerende detaljer. Der var mulighed for at fordybe sig i kirkens flotte kunstværker og mindesmærker for mange af Englands berømtheder. De der havde "gode ben" tog hele turen op i katedralens kuppel. Den imponerende kuppel er 120 meter høj og ved at gå op til ”The whispering gallery”, havde vi mulighed for at gå rundt ved hele kuplen. De helt seje ’kravlede’ ad smalle trapper til tårnets top, hvorfra der var en helt fantastisk udsigt over store dele af London.

Kl. 10.40-12.20 var der korprøve, først i katedralens berømte drenge-mandskors øvelokale i krypten, og derefter i selve katedralen. Derefter spiste vi sandwich'er cafeen, som der også var blevet plads til i krypten (som er Europas længste krypt)

Kl. 13.15 gav koret en imponerende koncert. Det var et absolut fantastisk rum at høre musik i - efterklangen var mindst på 10 sekunder. Rigtigt mange turister stoppede og hørte koncerten - i alt var måske 1000 mennesker forbi i løbet af den halve time, som koncerten varede. Preben var meget tilfreds med indsatsen - det var godt at vide, at koret fik kvitteret ordentligt for den store tillid det er, at få lov til at synge i St. Paul.

Efter koncerten blev kortøj og noder stoppet i en taxa og sendt hjem på hotellet sammen med et par herrestemmer, og så tog vi til The Tower og Tower Bridge. Begge dele oplevede vi udefra, fantastiske bygningsværker.

Buffet på en kinesisk restaurant blev aftenens mad. Med pinde spiste vi alle lækkert mad.

Der var nu mulighed for selv at vælge, om man ville bruge penge på at se en musical mere. To hold valgte at tage ind for at se en af musicalerne Phantom of the Opera og I Will Rock You. Begge var fantastiske opsætninger, på hver deres måde.

De øvrige tog enten hjem på hotellet og hyggede sig, eller ud og opleve London på egen hånd.

TORSDAG D. 12. APRIL

Dette var hjemrejsedagen. KL. 10.00 tog vi fra hotellet for at opleve det sidste af London.

Først gik vi et smut forbi King's Cross Station, hvor vi fandt Platform 9 3/4, hvor Harry Potter tager toget til Hogwarts. Derefter tog vi undergrunden til Naturhistorisk Museum og Science Museum. Begge var imponerende flotte museer, som det var muligt at bruge en hel dag på, hver især.

Som det sidste programpunkt stod vi af på Knightsbridge station, hvor det eksklusive shoppingcenter Harrods ligger. Det var måske ikke det allerfleste ting der blev købt her, men det var super sjovt at se det hele - også priserne!

Næserne blev derefter vendt mod hotellet, hvorfra vi skulle videre mod lufthavnen. Hjemrejsen forløb uden problemer, og vi landede i Aalborg Lufthavn 23.10.

Alt i alt har det været en fantastisk tur med mange oplevelser for livet. Alle vil med sikkerhed mindes koncerten i St. Pauls Cathedral, som noget meget stort. Tak for turen!

Kommende koncerter

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor medvirker hvert år ved et stort antal koncerter over hele landet. Koncerterne spænder fra korets egne koncerter til opførelse af en række større værker i samarbejde med bl.a. Aalborg Symfoniorkester. Derudover tager koret ofte på udlandsturné.