Skip to the content

Korturné til Australien 2009

Planlægning af en mulig turné til Australien har været igang siden marts 2008. Det hele startede med en invitation fra Anders' morfar Lars Kirk, der er bosiddende i Brisbane. Siden da blev der nedsat en "fundraising-gruppe", hvis opgave var at hjælpe med at planlægge og skaffe det økonomiske grundlag for en sådan tur.
Siden dengang er der blevet afholdt adskillige møder og lavet en masse lobbyarbejde, men uden en helt uvurderlig opbakning fra både det lokale erhvervsliv, borgere i Thisted og HKH Kronprinsesse Mary, ville denne tur aldrig blive andet end en drøm.

Budgettet for hele turen er på ca. 1 mio kroner, og pengene er kommet dels fra korets koncerter, fra donationer fra fonde og virksomheder og fra det vellykkede arrangement med spisning/koncert/auktion i Thisted Musikteater i marts 2009.

Det blev en fantastisk oplevelse i Australien. Højdepunkterne var mange og svære at måle op mod hinanden: Koncerten i Sydney Opera House, besøget i Frederikskirken, hvor vi mødte HKH Kronprins Frederik (endda med en hilsen med fra vores protektor), en enestående dag på Moreton Island, en smuk (og anelse vemodig) dag hos Dorthe og Lars Kirk i Brisbane.

På de efterfølgende sider kan du læse en masse fra turen: Der er både noget om forberedelserne og så en masse om selve turen, udformet som en dagbog, som blev holdt fuldt opdateret under turen, og brugt flittigt i Danmark mens vi var afsted.

Artikel fra Ekstra Bladet om vores besøg.

Kommende koncerter

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor medvirker hvert år ved et stort antal koncerter over hele landet. Koncerterne spænder fra korets egne koncerter til opførelse af en række større værker i samarbejde med bl.a. Aalborg Symfoniorkester. Derudover tager koret ofte på udlandsturné.