Skip to the content

USA i juni/juli 2011

Der har gennem årene væren en næsten helt fast tradition for, at koret tager udenlands hvert andet år. Indtil nu har disse ture ført koret rundt til mange egne i verden: USA, England, Norge, Tyskland, Frankrig og senest Australien i 2009.

Formålet med disse ture er flersidige:

Socialt - at drengene kommer til at være tæt sammen i en længere periode og klare mange praktiske ting sammen.

Kormæssigt - at drengene lærer en masse ved at øve massivt op til en turné, og ligeledes undervejs - alt sammen for at kunne yde maksimalt til koncerterne.

Belønningen - på turen bruges alle de penge som koret tjener på dets koncerter gennem året. Der er typisk mere end kr. 100.000 på kontoen....

I år planlægger koret en rejse til USA - nærmere betegnet Californien, Arizona og Nevada. Turen kommer til at foregå i juni/juli, med start i San Diego, helt nede ved grænsen til Mexico. Herfra går turen til Las Vegas, Grand Canyon, Yosemite National Park, San Fransisco, Solvang, Los Angeles og endelig retur fra San Diego igen.

Forberedelserne til turnéen er i fuld gang. Der er naturligvis en masse logistik i at rejse 50 personer samlet til USA, og til at sørge for at dette lykkes, sidder der en arbejdsgruppe, der detailplanlægger turen ned til mindste detalje.
Alt skal klappe - intet må gå galt!

En sådan rejse er langt fra gratis, og en del af forberedelserne er også at indsamle nogle penge, der går til medfinancering af koristerne tur. En række fonde og foreninger bliver spugt om de vil bidrage, og det er de normalt meget flinke til, men vi vil også gerne have hjælp fra koristernes familier, venner, naboer etc.

Er du interesseret i at følge koret på turen, så klik på linket her for at se programmet.

Kommende koncerter

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor medvirker hvert år ved et stort antal koncerter over hele landet. Koncerterne spænder fra korets egne koncerter til opførelse af en række større værker i samarbejde med bl.a. Aalborg Symfoniorkester. Derudover tager koret ofte på udlandsturné.