Skip to the content

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor blev grundlagt i 1982 af Gwyn Hodgson

Koret består i øjeblikket af ca. 40 drenge og unge mænd i alderen 9 til 22 år, hvoraf ca. 35 af drengene synger med i koncertkoret. Resten af drengene oplæres i korets korskole.

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor fungerer ved alle højmesser i Thisted Kirke, ligesom det medvirker ved et stort antal koncerter i Thisted Kirke og i Danmarks kirker. Der øves tre gange om ugen og ved siden af selve koret drives en korskole, hvor drenge fra de lokale skolers 3. klasse får den grundlæggende skoling i sang og musikteori, inden de optages i selve koret.

Koret er kendt for en meget høj musikalsk standard, hvor det sociale samvær også er i højsædet. Koret har et meget alsidigt repertoire inden for såvel kirkelig som verdslig musik.

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor er selvsagt mest kendt i Nordjylland for sine mange koncerter, men absolut også i den øvrige del af Danmark, ikke mindst for sine gentagne medvirken i radio og TV. Internationalt set er Thisted Kirkes Drenge-Mandskor også kendt bl.a. i forbindelse med korets koncertturnéer til bl.a. USA, Norge, England og Australien, men også i konkurrencesammenhæng.

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor

Vestergade 10
7700 Thisted

Mail: ng@thisted-kirke.dk
Tlf. +45 24 40 90 94

Kommende koncerter

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor medvirker hvert år ved et stort antal koncerter over hele landet. Koncerterne spænder fra korets egne koncerter til opførelse af en række større værker i samarbejde med bl.a. Aalborg Symfoniorkester. Derudover tager koret ofte på udlandsturné.