Dirigenter

Niels Granvig

1. Oktober 2015 - nu.

Niels Granvig er pr. 1. oktober 2015 blevet ansat som organist og kantor ved Thisted Kirke. Thisted Kirkes Drenge-Mandskor har fået en ny dirigent.

Niels blev ansat oktober 2015 som organist og kantor.

Efter studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium (SAG) fortsatte han med musikstudier på København Universitet. Efterfølgende blev det til Musikledereksamen fra Musikkonservatoriet i København, hvorfra han siden tog organisteksamen som privatist. Han var medlem af Københavns Drengekor og fortsatte som voksen med at synge i Drengekorets lille koncertkor med mange rejseaktiviteter og koncerter. Sideløbende og efterfølgende har han sunget og spillet i mange forskellige sammenhænge: Kammerkor, vokalgrupper, projektkor; gode amatørorkestre, kammermusik. Der er også lejlighedsvis blevet tid til at optræde som sangsolist.

Arbejdsmæsssigt var siden studentereeksamen og indtil 1987 hovedbeskæftigelsen som sang- og musiklærer på SAG, indtil organistansættelse ved Måløv kirke. Den ophørte søndag den 27. september 2015 kl. 11:15. Sideløbende hermed var Niels leder af kammerkoret Tourdion og  ofte instruktør ved korstævne over hele landet.

Han har yderligere lagt et stort arbejde i Folkekirkens Ungdomkors regi - både som medlem af Hovedbestyrelsen (næstformand og medlem af flere underudvalg) og som mangeårig formand for Kredsbestyrelsen København/Helsingør.

Sigrid Damsager

Maj 2015  - Oktober 2015.

Sigrid Damsager er en veluddannet dirigent med kor som speciale og med erfaring fra arbejde med alle aldersgrupper, fra de yngste til de ældste. Klassisk vokalmusik med fokus på samklang, den bevidste korsanger og korets indbyrdes kontakt og kontakt med publikum.

Hun er erfaren inden for mange typer af ensembler – de professionelle og professionelt arbejdende til bredt og elitært fødekædearbejde, fællessang og korstævner for unge og voksne samt for firmaer. Desuden har Sigrid erfaring som dirigent af forskellige amatørorkestre og professionelle operaopsætninger. Hun er selv en trænet sanger og en vant kirkemusiker.

Aktuelt arbejder Sigrid som dirigent for både Landskoret i Folkekirkens Ungdomskor og Schola Cantorums Kvindekor, som prøveassistent og andendirigent i Kantorei Sankt Petri, som organistvikar og som lærer i børnemusik på Den Lille Musikskole.

Preben Nørgaard Christensen

1. Oktober 1986 - 12 Maj 2015.

• Kirkemusikalsk diplomeksamen Nordjysk Musikkonservatorium 1986.
  • Videregående studier i London og Paris.
  • 1980-86 Konstitueret organist ved Bistrupkirken i Hjørring.
  • 1986 Ansat som organist og kantor ved Thisted Kirke.
  • 1987 Vinder af solistprisen ved den Internationale Musikkonkurrence i Polen.
  • 1987 Lærer i orgel, orgelkundskab og korledelse ved Vestervig Kirkemusikskole.
  • 1987-1999 Stiftede han og var dirigent for Nordvestjysk Brass Band.
  • 1990 Lærer i orgelkundskab, Brass Band-direktion og ensembleledelse ved Nordjysk Musikkonservatorium.
  • 1993 Sparekassen Thys Lederpris, for sit arbejde med Thisted Kirkes Drenge-Mandskor.
  • 1994 Viborg Amts Musikudvalgs hæderspris „Otto“.
  • 1998-2005 Dommer ved Danmarks Radio & De Bergske Blades Klassiske Talentkonkurrence
  • 2000 Vinder af Danmarksmesterskabet for Brass Bands med Aarhus Brass Band.
  • 2000 Studier i drengekorsledelse – korskolen ved St. Pauls Cathedral i London.
  • 2001 Prisvinder ved De Europæiske Mesterskaber for Brass Bands i Montreux.
  • 1985-2013 Adskillige koncerter i ind- og udland, på TV og i radio som organist, akkompagnatør og som dirigent for bl.a. Nordvestjysk Brass Band, Thisted Kirkes Drenge-Mandskor og Aalborg Symfoniorkester.
  • 2006 initiativtager til og næstformand i Støtteforeningen for Kulturhus på Sydhavnen i Thisted.
  • 2007 Første modtager af Grethe og Jørgen P. Bornerups Kulturpris.
  • 2008 Studier i drengekorledelse St. Thomas Church Fifth Avenue New York.
  • Siden 2008 dommer ved talrige danske og internationale konkurrencer for Brass Bands.
  • 2009 Tillidsmand for DOKS - Organister i Aalborg Stift.
  • 2010 Medlem af Orgelkomiteen for udformning og anskaffelse af et koncertsalsorgel til Aalborg Symfoniorkesters nye koncertsal i Musikkens Hus.
  • 2010-2011 Kirkeministeriets Kompetenceudvidelseskursus.
  • 1985-2013 Komponist til adskillige salmearrangementer, orgelkoraler og kormotetter til kirkeåret.
  • 1985-2013 Talrige CD-indspilninger.
  • 2011 Bernhard Lewkovitch beder koret uropføre et nyt værk om Vestervig Kirkes historie.
  • 2012 Medstifter og kunstnerisk leder af Thy Sangskole.
  • Modtager af Sparekassen Thy og Thy Erhvervsforums pris Årets Thybo 2012.

Kommende koncerter

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor medvirker hvert år ved et stort antal koncerter over hele landet. Koncerterne spænder fra korets egne koncerter til opførelse af en række større værker i samarbejde med bl.a. Aalborg Symfoniorkester. Derudover tager koret ofte på udlandsturné.