Skip to the content

2013 Koncertturne til Florida og De Vestindiske øer

Fredag d. 28. juni - afrejse

Efter en lang og spændende rejse fra Aalborg til København og via London (Heathrow, hvor vi så de enorme fly Airbus 380) ankom vi til Miami, hvor alle fik bagage og vi blev indkvarteret på det dejlige hotel, Hilton Miami Downtown.

Miami - søndag d. 30. juni

Vi har nu været i Miami i 2 dage. Vejret er fantastisk, hotel Hilton er super, morgenmaden lækker, vandet er lyseblåt og Thisted drenge- og mandskor har allerede betaget amerikanerne ved en gudstjeneste i morges. Alt i alt må vi sige, at det går ufatteligt godt - hvis vi altså lige ser bort fra, at Kim var ved at blive spist af et meget farligt....... Egern og at 16-foden på orgelet ikke er vellidt af Preben - så går det faktisk godt.

I går var vi i Everglades National Park og fik set alligatorer og sejlet i sumpen med en airboat med udsigt til både skildpadder, fugle og alligatorer, som vi fik set flere af til det efterfølgende show - meget fascinerende. Mange af drengene kan nu prale af at have holdt en vaskeægte alligator - og vi har talt efter, alle er her endnu!! Alligatorer blev udskiftet med babes og strandløver på Miami Beach - selv manequinerne i vinduerne havde et brystparti udover det sædvanlige. Der blev kigget!! og soppet i vandkanten og i havneområdet spærrede drengene øjnene op, da to biler kom "kørende" henover vandet - et meget pudsigt syn, som blev diskuteret ivrigt - hvordan kunne dette lade sig gøre? Generelt er bilerne her store og flotte - Ferrari, Porsche, Lamborghini, Cadillac og Chevrolet som udløser jubelskrig og misundelige blikke fra drenge, unge og lidt ældre mænd!

I dag er dagen begyndt med gudstjeneste i Trinity Cathedral. Akustikken i kirken er helt fantastisk og hele seancen var meget bevægende og smuk. Der var i gudstjenesten mange ritualer, hvor mange fra menigheden var involveret - hele rummet blev brugt og da koret sang "Festival Te Deum" var der flere, der mente, at der skulle klappes. Undertegnede måtte flere gange finde lommetørklædet frem og hele stemningen var meget hjertelig og vedkommende. Koret blev, ved den efterfølgende sammenkomst i kirkecenteret, rost til skyerne og ord som amazing og incredible blev flittigt brugt. En af korlederne fra kirken sagde, at end ikke et kor fra Amerika kunne synge med samme indlevelse i den amerikanske kirkemusik, som vores kor. Vi har tilmed fået nogle meget hjemmestrikkede tophuer med kvast til brug i det meget kolde Danmark - meget sødt tænkt - spændende om de bliver brugt!! Nu glæder vi os rigtig meget til koncerten i aften.

Lige nu slapper vi af, så vi kan være klar til aftenens højdepunkt - der er blevet brugt kræfter på at svømme i poolen og de "store" er gode til at lege med de mindre - måske synes de i virkeligheden, at det er mindst ligeså sjovt som drengene.

Undskyld, at vi ikke skriver så tit, men tiden er knap og oplevelserne er mange - vi vil forsøge at være mere opdaterende i fremtiden.

Miami - søndag d. 30. juni koncerten i Trinity Chrystal cathedral

Aftenens koncert forløb lige så fantastisk som gudstjenesten og alle var dybt begejstrede. Drengene fik nærmest ikke lov til at forlade scenen pga.klapsalver og bravo- udråb. " Oh my God," lød der en kvindestemme bag mig, da koncerten kulminerede med "Hallelujah".

Efterfølgende var der en reception i kirkecenteret med buffet , bestående af bl.a. sild på knækbrød ,små frikadeller( Malthe slog rekord og spiste 15!), pizza og kagebord. Drengene blev rost til skyerne af de fremmødte, og Mikkel, Rasmus og Nicolaj underholdte receptionsgæsterne med smuk klavermusik. Stemningen var god, drengene glade og Preben var så højt en eftertragtet samtalepartner, at han ikke kunne få tid til at nyde maden og skulle lige runde Burger King på vej hjem.

Hjemme på hotellet kunne drengene og de unge mænd benytte hotellets pool eller motionscenter - alt imens Preben og Kim tog en taxa til den lokale politistation for at anmelde tyveriet af Kims telefon og pung. Betjenten var så glad for deres besøg at de efterfølgende blev kørt hjem i en patruljevogn ;-)

Vi nød alle aftenens sidste timer ved poolen. Der blev arrangeret synkronhop i vandet og brydekampe på hinandens skuldre...Det er i de minutter, hvor alle korister nyder hinandens selskab og grænsen mellem de mindste sopraner og herrestemmer pludselig forsvinder, hvor turen får en værdi af en hel anden dimension.

Vi glæder os til dagen i morgen...

Key West - mandag d. 1. juli

Efter en dejlig morgenmad og farvel til det fremragende hotel Hilton , gik 4 timers buskørsel på Florida Keys- en øgruppe på sydspidsen af Florida, som hænger sammen som perler på en snor ved hjælp af 43 broer. På den ene side af vejen har man udsigt til Den Mexikanske golf, på den anden Atlanterhavet, så tiden gik med at nyde den flotte udsigt og slappe af.

Ved endestationen- byen Key West- mødte Casa Marina Waldorf Hotel os med den vildeste udsigt til en hvid sandstrand med kokos palmer. Her kunne vi sagtens tilbringe en hel uge! Vi nød en lækker frokost midt på byens hovedgade -Duval Street - og ingen gik sultne tilbage til hotellet. På bagsiden af menukortet stod der skrevet, at restauranten ikke ville påtage sig ansvaret for, at folk ville tage på, hvis de spiste op! Portionerne her i USA er nemlig så store, så ingen af jer, forældre, skal frygte, at jeres børn sulter på turen.

Beskrivelse af dagens musikalske præstation i Sct.Paul's Episcopal Church vil være gentagelse af tidligere koncerts beskrivelse- selfølgelig var koncerten helt fantastisk og amerikanerne var ellevilde med vores drenge. Denne gang skilte publikum sig dog ud med lidt anderledes tilskuergruppe- unge smukke piger, som flokkedes rund om de flotte unge herrer i jakkesæt- der blev taget billeder og hyggesnakket i lang tid foran kirken...
Menigheden havde været så venlige at byde os på en dejlig aftensmad- hjemmelavet lasagne og frugtkage. Trætte og mætte tilbragte vi aftenen ved hotellets swimmingpool med leg og hygge, direkte ud til palmestranden. Selv Preben havde tid til at slappe af på poolkanten med en lille drink. Et par sopraner blev dog enormt skuffede over, at de ikke måtte nattebade i havet og skrækhistorier om hvide hajer kunne ikke skræmme Benjamin.

KEY WEST - ORLANDO - TIRSDAG D. 2. JULI

Korets rejsekonto fik et stort indhug fra morgenen, for at vi kunne få lov til at nyde den lækreste morgenmad med bl.a. citrus smoothies, hjemmebagte vafler, den lækreste havregrød, egenkomponeret omelet og frisk frugt (vi behøver ikke nævne scramblet eggs, bacon, pølser, yoghurt med friske hindbær mv., som er "standard") på stranden af vores luksushotel.

Herefter var det igen tid til afslapning ved poolen inden sightseeing i Key West, hvor vi bl.a. besøgte USA's sydligste punkt og Ernest Hemingways hus og museum. Museet bød på noget for enhver - litteraturinteresserede fik lov til opleve den autentiske atmosfære, som Hemingway boede i, mens sopranerne var mere optagede af de mange 6 -kloede katte, som forfatteren elskede højt. Faktisk havde han på eget initiativ stiftet en fond, som den dag i dag beskytter den sjældne katteart.

Efter et farvel til Key West gik turen igen nordpå hele 500 km mod Orlando. Det blev dog til et kort stop i God Shepherd Tequesta kirke på vejen. Kirkegængere, med danske rødder, har først fornyligt hørt om korets turne og var meget ked af at gå glip af at møde det fantastiske kor fra Danmark. Vi stoppede derfor for at se kirken og gav smagsprøver på turneens repertoire til de fremmødte. Korets viste sig at være endnu bedre end sit rygte - selv et orkester med 70 medlemmer og blæseinstrumenter kunne efter sigende ikke fylde kirkerummet med så meget musik tidligere. Derfor fik vi en meget hjertelig invitation til at besøge menigheden i længere tid med privat indkvartering på næste turne til USA.

Sent om aftenen ankom vi til forlystelsesbyen Orlando med stor forventninger til de kommende dage.

ONSDAG D. 3. JULI - UNIVERSAL STUDIOS ORLANDO

Tidligt stod vi op, da dagen skulle bruges- hvert minut talte. Vi skulle nemlig afsted til Universal Orlando, bestående af hele 2 parker, med bl.a. det berømte Harry Potter land, Jurassic park og Cartoon Network.

Heldigvis bød parken på lidt af hvert- både til de meget forsigtige og vist nok også ret nervøse forældre og de noget mere modige og seje sopraner, mandsstemmer og Preben.

Vejrguderne var desværre ikke med os- meget af tiden regnede det meget kraftigt. Vi forsøgte dog at få det bedste ud af det. Der blev hygget, beundret, grinet, grædt ! og skreget dagen langt, nogle har afprøvet deres grænser, mens andre brugte tiden på at holde øje med de vilde sopraner.

Harry Potter land var en fantastisk oplevelse for de mange fans i koret. Vi gik igennem en tro kopi af Hogsmead med små huse med skrå tage dækket af sne og ind på Hogwarts slot, som betagede alle med autentisk stemning fra bøgerne og filmene. Turen endte med et virtuelt "ride" på slottet med høje fald , flugten fra dementorer og uhyggelige kryb. Mange sopraner kommer hjem med en vaskeægte tryllestav- så pas på!

Efter at vi har fået blod på tanden, kom turen for nogle til det meget vilde - The Incredible Hulk, Dr.Drooms fearfall, Dragon Challenge og Hollywood Rip Ride Rockit.

Andre nød de mere stille "rides" , 4D - tegnefilm og slentrede rund i Studios og nød stemningen og lækkerierne.

I en af forlystelserne, The Disaster, var nogle af os med til at lave en katastrofefilm. Vi kan med glæde meddele, at koret har fået en ægte filmstjerne- Githa blev castet til rollen som en haveglad dame. Ingen kunne dog forudse, at hendes liv skulle ende brat med et lynnedslag, hvor hun på et sekund blev omdannet til et skellet!

Dagen endte med et flot farverigt fyrværkeri over Universal Studios sø.
Ingen havde problemer med at falde i søvn den aften.

TORSDAG D. 4.JULI - DISNEY MAGIC KINGDOM

This is the day' hvor fire mænd for 237 år siden valgte, at skrive under på et stykke papir der senere skulle blive kendt som Uafhængighedserklæringen.

Samtidigt var det også dagen, hvor vi skulle i Disneyland. Vi begyndte dagen i en shuttlebus til 'Magic Kingdom' som er navnet på selve Disneyparken i Florida. Her er der nemlig ikke kun 1 park som der ellers er i f.eks. Paris - her er der 5!

Da vi ankom til parken og havde gennemført billetkøbet, delte vi os ind i store og små grupper og gik så ellers igang med at fornøje os med diverse rides!

Dog slog det os hurtigt, at det ikke kun var os, der ville fejre 4. juli i Disneyland - parken var proppet med folk fra alle verdensdele og i særdeleshed amerikanere, der havde udsmykket sig kreativt med T-shirts, der f.eks. sagde: 'America - home of the free' o.lign.

Men det skulle ikke holde os tilbage fra at prøve Splash Mountain, Space Mountain, Buzz Lightyear spaceranger spin, Mad Tea cups, Tomorrowland Speedway, Big Thunder railroad og meget andet!

Kø-tiderne var selvfølgelig enorme, men i Disneyland parkerne har man opfundet et smart system der hedder 'Fastpass', der gør det muligt at trække en billet til en forlystelse og så komme tilbage til forlystelsen på det tidspunkt der står på billetten. Dermed sparer man selv en masse tid og køerne bliver også kortere - wup wup!

Kl. 21 havde Disney planlagt et enormt fyrværkeri i ægte amerikansk stil; ALT var større end man nogensinde kunne forestille sig at se i DK, med både guldregn, hjerter og stjerner. Den kvarterlange 'himmelsymfoni' endte i en oplyst himmel som var det dagslys - helt fantastisk!

Derefter kæmpede vi os igennem menneskemængderne for at komme hen til vores shuttlebus. Ved Parkeringspladsen mødtes vi igen med de andre fra gruppen og i den nogle MEGET trætte drenge; godt at se de også har haft en skøn 4. juli med masser af oplevelser.

ST.AUGUSTINE - FREDAG D. 5. JULI

Vi var på bustur igen- denne gang 2 timers kørsel nordpå til USA's ældste europæiske bosættelse, byen St.Augustine. Det var lammende stilhed i bussen hele vejen derop- dels fordi, at drengene var trætte efter 2 dage i hæsblæsende fart i forlystelses parkerne, dels pga., at flere korister var smittede med en virus infektion. Den, som var angrebet mest, var desværre Preben, men han var urokkelig - feber eller ej - koncerten skulle gennemføres!

St. Augustine blev grundlagt af spanierne i 1565, og byen har bevaret sin sydeuropæiske charme. Den gamle by mødte os med et dejligt solskin. Vi gik på sightseeing i de hyggelige smalle gader i det gamle historiske centrum og nød den stemning, som var helt anderledes afslappet end i de andre byer, vi har besøgt på turen. Der blev tid til både shopping og til en stor isvaffel inden koncerten i Cathedral of St. Augustine.

Kirken var stuvende fyldt med mennesker og akustikken var helt fantastisk. Koncerten var en kæmpe succes, og publikum udtrykte sin begejstring med lange klapsalver og pengedonationer. Efter koncerten var der blevet bestilt pizza, som blev spist i parken - det var hyggeligt at stå ude i den dejlige lune sommeraften og spise de lækre pizza'er til musik fra cikaderne, der sang om kap. Vi blev alle vidne til, at Stise og Per fik varme kuller. Pludselig røg de begge ind i en heftig vandkamp. De var begge meget våde - de tørrede dog hurtig i den varme aften.

På hjemvejen blev der afholdt en konkurence, hvor man kunne gætte beløbet i den tykke donationskuvert. Vinderen blev Fredderick, han var kun 1 $ fra det rigtige beløb på 834$. Der ventede dog en ubehagelig overraskelse på vejen tilbage til Orlando. Bussen gik i stå pga. teknisk fejl. Vores rare chauffør undskyldte mange gange. Han var hurtig til at ringe efter en anden bus, som dog skulle komme fra Orlando, så det tog sin tid - vi kom trætte til hotellet omkring kl. 01:30.

KENNEDY SPACE CENTER (KSC) - D. 6. JULI

Denne dag har mange drenge med astronaut drømme glædet sig til i flere dage, vi skulle nemlig til Cape Canaveral og besøge KSC. Centeret er et hjemmested for NASA og er det eneste sted på den vestlige halvkugle, hvorfra mennesker sendes ud i rummet.

Vi startede med guided bustur igennem KSC, hvor man kunne se hele det store område, bl.a. udsigt til affyringsramperne, Vehicle Assembley bygning (største etplansbygning i verden, hvor rumfartøj bliver konstrueret, bygget og opbevaret), Apollo/Saturn 5 center om måneekspeditioner, "crawlerway" med verdens stærkeste asfalt, ad hvilken rumfærgen køres til affyringsrampen.

I Visitor Complex besøgte vi det splinternye Atlantis center med udstillinger om NASA's aktuelle ekspeditioner. Shuttle Launch Experience oplevede vi en naturlig simulering af opsendelsen af en rumfærge på egen krop.

I Rocket Garden kunne vi se en spændende udstilling af rigtige raketter fra forskellige rumhistoriske perioder. Dagen sluttede i IMAX, en biograf med en kæmpe lærred, som er mere end 5 etager høj, hvor vi så en imponerende 3D film om rummissioner og universet mirakler.

Meget klogere på rummets hemmeligheder drog vi til et andet højdepunkt-Appel Store, hvor flere børns og forældres drømme gik i opfyldelse.

Herfra videre til Miami Hampton Airport Hotel, hvorfra vi i morgen i 2 grupper skal rejse til St.Thomas. Det har været en fantastisk uge i Florida med spændende oplevelser, hyggelige stunder og god stemning i gruppen. Vi glæder os til næste kapitel!

SØNDAG D. 7. JULI - REJSEN TIL DANSK VESTINDIEN - ST. THOMAS
Allerede under den 2,5 timer lange flyvetur fra Miami til Charlotte Amalie på St.Thomas, åbnede et flot udsigt til sig med alle de paradisiske øer i det Caribiske hav. Ingen af os i gruppen har før besøgt Dansk Vestindien, derfor var vi spændte og forventningsfulde.
Ved bagageudleveringen stod der en smilende sort herre og hilste hjerteligt på os : "Welcom to Virgin Islands! " Det viste sig at være præsten ved Frederik Lutheran Church, som er vært ved koncerten på tirsdag. Han lovede os nogle gode oplevelser de kommende dage.

Efter et kort taxatur ankom vi til vores flotte Windward Passage Hotel med havudsigt og nød aftenen med en god middag på en lokal (meget støjende) restaurant og ved swimmingpoolen.

MANDAG D. 8. JULI - ST.JOHN

St.John er den mindste ø i Dansk Vestindien, men efter sigende også den smukkeste.
Turen til øen begyndte med en hæsblæsende tur i to safaribustaxaer til Red Hook havn. Taxaerne kørte ret stærkt op og ned af stejle skråninger, og turen kunne næsten sammenlignes med en forlystelse i Disneyworld.

Efter en kort sejletur i Det Caribiske Hav, ankom vi til øen. Hvis der findes et paradis på Jorden, så findes det her, på St.Johns. I to safari busser på smalle veje med nålesving blev vi kørt rundt på øen og beundrede åndeløse strandudsigter, frodig regnskov med et rigt plante- og dyreliv og ruiner af gamle danske sukkerplantager, veje og bygninger. Vi tog en lang pause på Trunck Bay- en af de flotteste sandstrande, hvor drengene badede og snorklede flere timer i det dejlige havvand.

Øen er ubeskriveligt smuk og spændende , især set med danske øjne.
Ingen ord og billeder kan beskrive den naturrigdom og de fantastiske udsigter, vi mødte på øen. Vi blev meget hurtigt enige om, at salget af De Vestindiske øer til USA i 1917 var en af de største fejltagelser i Danmarks historie!

Turen blev ikke ringere af et kort besøg på et lokalt udskænkningssted med Rom på havnen (-og vær rolige,det var kun de voksne over 21, som fik lov til at nyde de gode Mojito's og Pina Colada).

Efter sejlturen hjem ventede der er en kort, men varm korprøve i Frederick Lutheran Church - varmen i kirken var nærmest uudholdelig og alle var trætte efter udflugten. Aftenen blev derfor rundet af med en god middag på hotellets egen restaurant- en ny dag med opdagelser på St.Thomas ventede.

TIRSDAG D. 9. JULI - ST. THOMAS

Solen skinnende og humøret var i top, da vi fra morgenen af drog på sightseeing på St.Thomas. En tur, som præsten fra Frederick Lutheran Church havde arrangeret og betalt!

Øen viste sig til at være meget smuk og vi nød turen rundt ad snoede veje langs fantastiske strandstrækninger. På nordsidens så vi den smukke sandstrand, Magens Bay, som med god grund er kåret som én af verdens ti bedste strande af National Geographic. På vejen stoppede vi ved flere udsigtpunkter på små bjerge og havde fantastisk mulighed for at lade øjet skue mod horisonten og nyde udsigten.

Efter en god hjemmelavet frokost og eftermiddagspause var vi klar til koncerten. Kirken var fyldt med forventningsfulde mennesker, de fleste sorte, men også nogle skandinaver, som ferierede på øen. Trods 22 larmende ventilatorer, tykke tæpper og åbne vinduet og dører, blev det til en fantastisk koncert. Alle CD'ere blev solgt og publikum var meget begejstrede!

Vi fik straks en invitation af en af øernes senatorer om at komme tilbage, når øerne i 2017 har 100 års jubilæum - det har vi umiddelbart stor lyst til!
Koncerten var allerede kl.18.00, så derfor havde præsten arrangeret pizzaer efterfølgende ved poolen på vores hotel - drengene var enormt sultne, så der måtte rekvireres flere pizzaer samt cola m.m.

Vi sidder lige nu ude i den dejlige aftenbrise og planlægger morgendagens afrejse med vandfly - og krydser fingre for, at den truende tornado ikke berører vores tur til St. Croix....

ONSDAG D.10.JULI - ST.CROIX

"Det var fedt!" udbrød Preben, da vi yderst elegant landede på vandet med Seaborn Airlines på den største danske vestindiske ø, St.Croix. Oplevelsen at lette og lande på vandet i en vandflyver var på lige fod med forlystelserne i Orlando parkerne. For nogle af os var turen dog extra dyr, da vi skulle af med et gebyr for overvægt ( Inden afrejsen blev samtlige personers og bagages vægt registreret nøje, afregningsprinciperne fandt vi dog aldrig ud af).

Ved ankomst lejede vi 3 store biler at køre rundt i, da hotellet lå lidt væk fra hovedstaden - Christianssted. Vi tabte kæberne ved ankomsten til The Bucconeer Hotel, beliggende med et panorama udsigt over Det Caribiske hav .Øens legendariske hotel er favorit blandt verdensstjerner, præsidenter og danske ministre. Trods dette følte vi os velkomne, og selv om hotellet går for at være et af verdens fornemste resorts, mødte vi ikke snobberi, men derimod en afslappet hyggelig stemning. Vi blev indlogerede i hyggelige rækkehuse med privat palmestrand.

På hotellet blev vi mødt af Nina, en dansk historiker,som har boet på øen i 37 år. Under en fortravlet frokost på strandterassen, fortalte hun om øen igennem tiden, og herefter tog os med på sightseeing i Christianssted. Vi så Fort Christiansværn- byens vartegn , bygget i i 1749.Her var oprindeligt både kirke, fængsel,guvernørbolig og militærbastion. Men selv om fortet ser imponerende ud, har det aldrig kæmpet én dag i sit liv. Det virkede afskrækkende formfjenderne og desuden var det besværlige havneindløb og de mange rev omkring byen i det daglige rigelig beskyttelse mod pirater.

Det var spændende at se Toldboden, hvor der blev inkasseret told til det danske stat, Vejerhuset - hvor tønderne trillet ind og vejet inden toldbetaling, Guvernørhuset , Slaveauktionsmarked og den første danske lutheranske kirke, Lord of Sabaoth Church.

Overalt på turen mødte vi danske gadenavne, mindemærker og Dannebrog pyntede flere bygninger - det var underligt at se det så langt hjemmefra. Aftenens koncert foregik på Lord God of Sabaoth Church i byen. Det viste sig, at kirken ingen orgel havde, og Preben og Svend Ole blev nødt til at lave om på dagens program. I lighed med tidligere koncert, var der ingen airconditioning i kirken, og mange store vifter susede rundt og alle de store vinduer og døre stod åbne hele aftenen.Trods dette var koncerten endnu en succes. Jeg sad igen med en klump i halsen og tænkte, hvor fantastisk det var, at korets musik begejstrede så mange mennesker over hele verden- hvide og sorte, unge som gamle, kristne og ateister. Efter koncerten snakkede vi korforældrene om, at koncerterne uden tvivl var turneens højdepunkt- det kunne hverken sammenlignes med de vilde forlystelses parker eller eventyrlige naturskønhed.

Efter en god middag på byens restaurant var vi klar til velfortjent nattesøvn på vores fantastiske hotel...

TORSDAG D.11.JULI - ST.CROIX

Lækker morgenmad på hotellet blev nydt i fulde drag på en stor åben terrasse med udsigt til havet. Per har tilbragt hele 2 timer her og kunne sidde her resten af dagen , men nye oplevelser ventede.

Efter en kort køretur ankom vi til Frederiksted, som også har tilnavnet Freedom City, fordi det var her, slaverne blev frigivet. Byens varetegn, Fort Frederik, som vi besøgte, har ikke noget militært formål længere, og det var noget sølle og forfaldet at se på. Uden for fortet ligger der en plads , hvor Peter von Scholten i 1848 forkyndte, at slaverne var frie.

Herefter gik turen til Cruzan Rum Distillary. Vi vidste, at man ikke længere dyrker sukkerrør på øen, men rom har man ikke tænkt sig at opgive. Nu får man melassen fra Den Dominikanske Republik, som kommer med tankvogne fra havnen ned i kogekedlerne, og så dufter der straks af karamel og tusinde frugter, for i dag kan man lave rom til hvad som helst. Udover de traditionelle lyse og mørke romtyper, laver Cruzan Rum rom med banan, ananas, kokus, mango og hindbær. Den 12-års lagrede rom, Single Barrel Estate Rum, regnes for en af verdens bedste og serveres som cognac.
Vi fik en guidet tur på destilleriet og så , hvordan rom bliver til på moderne vis. Turens højdepunkt var dog baren, hvor os over 18 år fik rigeligt med skønne smagsprøver af diverse coctails. Vi havde ondt af Preben,Henry og Per, som nøjedes med at lugte til herlighederne, da de skulle køre vores biler. Børnene blev ikke glemt-de fik frugtjuice imens.

I godt humør kom vi tilbage til hotellet, hvor vi tilbragte resten af eftermiddagen og aftenen på den smukke private palmestrand- det var skønt at have en dag, hvor stemmerne ikke længere skulle sparres på og vi ikke skulle skynde os. Der blev dykket , padlet, solbadet og svømmet i det fantastiske hav, snakket på kryds og tværs om de fantastiske oplevelser , vi havde haft på turen. Nogle af os var allerede begyndt at lave planer om at komme tilbage en dag.....

Om aftenen var vi ud og spise på hotellets restaurant- det blev en dejlig aften for alle i gruppen, hvor alle hyggede sig. Det har været en helt igennem fantastisk tur. Bevares, det har ikke altid været lutter lagkage at være sammen med så mange mennesker døgnet rundt, og stemmen blev hævet mere end en gang og mindre konflikter opstod af og til. Desuden har flere været småsyge på turen med virus infektion. Men alt i alt har det været en ubeskrivelig oplevelse at være med koret på denne musikalske rejse.
Vi vil gerne sende mange kærlige tanker til alle de mennesker, korets støtteforeningen og sponsorer ,som har medvirket til, at turen kunne gennemføres. I har givet koristerne en oplevelse for livet. Tusind tak!

I morgen skal vi hjemad. Nye spændende musikalske opgaver venter. Vi glæder os...

FREDAG D.12.JULI - HJEMTUR

I skrivende stund venter vi på vores næste fly fra London til København. Turen forløber ganske uproblematisk. Vi glæder os meget til at komme hjem til vores familier og er spændte på nye musikalske oplevelser med drenge- og mandskoret efter sommerferien. Endnu engang - tusind tak til alle vores sponsorer og Støtteforeningen for koret for denne fantastiske tur. Vi ses i Danmark!

Kommende koncerter

Thisted Kirkes Drenge-Mandskor medvirker hvert år ved et stort antal koncerter over hele landet. Koncerterne spænder fra korets egne koncerter til opførelse af en række større værker i samarbejde med bl.a. Aalborg Symfoniorkester. Derudover tager koret ofte på udlandsturné.